Vi köper träningskläder som aldrig förr. Det gör att det är lättare än någonsin att hitta kläder som passar ens personliga stil.

De senaste sju åren har omsättningen för sportartikelbranschen ökat med i snitt en miljard om året, säger Claes Forsberg på Svenskt sportforum till Helsingborgs Dagblad. Till allra största delen står sportkläder för denna ökning.

Yoga i mönstrade tights

Idag kan man hitta träningskläder på Lindex, Kapp-Ahl och Gina Tricot. Men det har också kommit mer specialiserade märken, som vänder sig till en viss konsumentgrupp. Ett sådant märke är Under the same sun, som drivs av två svenskar. Kläderna tillverkas i Los Angeles, och består till stor del av återvunnen polyester. I kollektionen finns tights, toppar och bikinis, men än så länge inga plagg för män.

Ett annat märke, som inte alla vet är svenskt, är 2XU som tillverkar kompressionskläder för träning. Kläderna är gjorda enligt samma principer som medicinska stödstrumpor, och ska genom kompression ge bättre blodtillförsel till musklerna. 2XU följer reglerna för medicinsk kompression, vilket inte gäller alla plagg som säljs som kompressionskläder.