Barn behöver bra sömn för sin utveckling. Genom att inreda sovrummet mysigt kan du främja nattsömnen. Även mat och rörelse spelar roll för ditt barns hälsa.

Att sova är viktigt för alla människor men speciellt för barn. För att ditt barn ska kunna växa och utvecklas på allra bästa sätt behövs sömn men även näringsrik mat och rörelse. För att ditt barn ska sova optimalt är det viktigt att sovplatsen är inredd på ett genomtänkt sätt. Att barnet har en mysig säng med härliga sängkläder spelar en stor roll för sömnen. På https://www.nolhagahem.se/sv/articles/134/paslakan-barn kan du beställa väldigt bra och kvalitativa sängkläder. Förutom tilltalande sängkläder som främjar barnets sömn är det viktigt med dämpad belysning och en inredning som inger lugn och trygghet. Att ha svalt och tyst i sovrummet är också fördelaktigt för en god nattsömn.

Undvik skrämmande sagor och tv-program vid läggdags.Läs om fler sovtips här

För god hälsa behöver barn också mat och motion

Att få barn att sova bra kan ibland vara en utmaning. Men det finns några bra tips för barn i olika åldrar att testa när det kommer till att förbättra deras sömn. Generellt för alla barn är sovrutiner av vikt. Det är även bra att undvika mobiltelefoner och surfplattor i anslutning till sänggående. Försöka att få barnet att varva ner innan det är dags för sängen. För att främja hälsan ytterligare förutom sömnen är mat och rörelse viktiga inslag. Sträva efter att få barnet att känna mat- och rörelseglädje. Minst 60 minuters aktivitet om dagen bör barn ha. Försök hitta aktiviteter som barnet gillar. I köket kan du låta barnet vara med att laga mat för att öka intresset.