Amerikansk chili dog med ost och lökDe senaste åren har allt handlat om hamburgare, medan ingen pratat om dess kusin, korven med bröd. Orättvist, tycker vi. En korv av bra kvalitet, med fluffigt bröd och goda tillbehör, äter man inte allt för ofta. Varför inte ändra på det redan till helgen?

12 mars är, enligt Jonas Cramby på Café, alla korvars dag. Korven har varit lite i ropet de senaste åren, och många har provat att stoppa sin egen korv. Men när det gäller korv med bröd har utvecklingen länge stått still. Det är konstigt, för de senaste åren har svenskarnas intresse för snabbmat från olika länder ökat markant. Men trots det har vi inte fått upp ögonen för andra länders varianter av korv med bröd.

Vill man inte stoppa sin egen korv kan man köpa wienerkorv eller chorizo av hög kvalitet. Vanliga korvbröd fungerar bra, om de inte är för söta, men vill man ha riktigt många tillbehör kan man försöka få tag i bredare bröd, sådana som man t.ex. har till chilenska completos. Sedan kan man välja tillbehör från någon av följande metropoler:

  • Santiago de Chile – guacamole, majonäs och pico de gallo (tomatsallad).
  • Mexico City – cheddarost, grillad lök, jalapenos, pico de gallo och avocadoskivor.
  • Hanoi – en vietnamesisk varmkorv serveras i baguette med chili, grönsaker julienne, majonäs och fisksås.