Det där med bröllop kräver en hel del planering och det kan vara bra att vara ute i god tid om du önskar en speciell plats att vara på, live musik eller liknande. Här kan du få en del bra tips.

Bröllopsplaneringen är i full gång. Det ligger bröllopstidningar överallt och alla går lite på tå. Spänningen är alltid på topp när någon ska gifta sig, trots att nervositeten ligger där, nära ytan och bränner. Hur ska bröllopet bli? Vad ska göras? Vilka ska komma och hur ska det dekoreras?Hos https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/brollop/brollopsdekorationer/index.html finns det många färdiga dekorationer och dessutom kan du ta inspiration från dem och komma på något helt nytt och eget som gör bröllopet lite mer unikt.

Att planera sitt bröllop

Bröllopet är ofta en av de allra största sakerna du planerar i ditt liv. En födelsedagsfest kan kännas stor men de allra flesta gifter sig färre gånger än vad de fyller år under ett liv. Men hur går det egentligen till att planera ett bröllop? Att det är mycket att tänka på förstår de allra flesta, men vad, mer exakt ska planeras? Du måste förstås ha någonstans att vara och så ska du och din partner välja om ni vill ha ett kyrkligt bröllop eller ett där en icke kyrklig vigselförrättare viger er på valfri plats.

Dekorationer

Inget bröllop är komplett utan dekorationer. Festlokalen måste dekoreras. Din tårta ska vara vacker och såklart måste du som ska gifta dig också ha en fin bil att åka i! Det finns hur många dekorationer som helst du och dina vänner kan ordna. Kanske kan möhippan eller svensexan gå ut på att ordna några av dekorationerna? Det är lättare än vad ni tror! Bra tips på dekorationer är:

  • Ballonger i olika färger
  • Svanar av silkespapper
  • Fjädrar

Planera maten

Vad vill du och din partner äta på bröllopet? Ska det vara en lång fest efteråt eller ska ni direkt på bröllopsresa? Ju längre fest det ska vara, desto mer mat behövs. Om det bara ska vara en kort samling räcker det troligen med att du ordnar en tårta och lite gott att dricka. Om du däremot planerar att bjuda hela familjer och släkter för övernattning med mera kan det vara på plats att ordna en buffé eller catering. Just catering kan vara ett bra alternativ eftersom att du då slipper så och laga maten själv, du behöver inte ha tallrikar att servera på eller något annat redo.

Vilka gäster ska komma?

Du måste såklart också diskutera med din partner om vilka gäster som ska komma på bröllopet. Vill du bjuda några av dina vänner som inte din partner gillar? Kan dina skilda föräldrar inte komma överens om vem som ska få ta med sin nya kärlek? Det ni som brudpar kan göra är att skicka ut inbjudningar. De som inte kommer, de kommer helt enkelt inte. Du kommer att ha tillräckligt mycket att göra i alla fall. Bråk med familjen hör till bröllop och så är det bara. Det kommer troligen alltid att vara tjafs och det kan du inte komma ifrån.