Bara en småbarnsfamilj känner till den skillnad som riktigt bra vitvaror gör i ett hem. Det sparar tid och energi som man hellre vill lägga på annat och säkerställer att den enorma maskinen man har igång (också kallad livet) fungerar skrupulöst. Här kommer därför lite tips på vitvaror du borde prova om du verklgen vill förenkla ditt liv och uppgradera det en nivå! Livet 2.0, här kommer vi! 

Låt oss göra en sak klar för oss alla. Vitvaror underlättar våra liv extremt mycket. I varmare länder hade det varit konstant rötmånad, och för oss i Sverige innebär det att vi slipper äta torkat och saltat kött under större delen av året. Men visst går det att flytta upp det en nivå till! Har du till exempel provat på induktionshäll än? Om inte, är tips nummer ett att kolla igenom Cylindas hällar här: https://www.cylinda.se/vitvaruvaljaren/kok/hallar

Smarta vitvaror för enklare liv

Vad finns det egentligen mer för smarta vitvaror man kan installera i sitt hem? Listan kan göras lång, men för att komprimera lite tar vi upp de allra mest behändiga. Vad sägs till exempel om en tvättmaskin som är installerad till ditt wifi-system? Som gör att du kan skicka kommandon via ditt nätverk och faktiskt trycka på fysiska knappar åt dig – på distans från resan. Eller varför inte en mikrovågsugn som kan brygga egen öl åt dig? Det låter kanske galet, men det är det inte. Det är verklighet! Läs mer om galna vitvaror här.

Okej, tar det stopp där? Nej, det är nog bara fantasin som sätter gränser. Det finns även smarta element som drivs med en app. Det finns både för portabla element och för din termostat. Det går med andra ord att göra livet enklare för den som veckopendlar och liknande, något som många veckopendlande föräldrar vet är mycket svårt att hantera. Läs mer om dem i den här artikeln.

Automatisering och induktion

Det som gör de smarta vitvarorna så eftertraktade idag är att vi helt enkelt har mindre tid att ägna i våra hem. Allt fler vill ha mer sociala liv vid sidan om familjelivet, och det är inte längre ovanligt att båda föräldrar jobbar heltid. Det gör att man vill ägna mer tid åt att umgås med familjen när man väl är samlade, och ingenting man bör underskatta. Man kan säga att den smarta vitvaroexplosionen har möjliggjort för en stor förändring på arbetsmarknaden, där kvinnor lämnar spisarna för att armbåga sig fram på större positioner på arbetsplatserna.

Marknaden för vitvaruhandeln är nog medveten om att föräldrar är den mest köpstarka gruppen och utvecklar ständigt vitvaror som ska underlätta våra liv. Vi tycker att man som förälder ska våga se sig om efter induktionshällar och smarta tvättmaskiner för sin egen och sin familjs skull. Det blir mer tid åt varandra, och de nya vitvarorna sparar dessutom in på en hel del energi som gamla vitvaror inte klarar av eller har kapacitet till.