Professionell städhjälp lämnar utrymme för livet. När fritiden fylls med aktiviteter blir stunderna i hemmet värdefulla. Istället för att ägna tiden åt städning kan familjen vila ut mellan arbete och fritidsaktiviteter.

Hemstädning blir allt vanligare och uppskattas av fler. Genom att boka städhjälp i Norrköping och Linköping blir städningen stressfri och professionellt utförd. Många hinner eller orkar inte med de hushållssysslor som kräver mer tid och ansträngning. Storstädning i flera delar av hemmet får vänta och sysslorna skjuts upp då de sällan är brådskande. Vetskapen om vad som behöver göras i hemmet kan upplevas som stressande och det är ofta skönt att lämna över till en professionell städhjälp. Jobbet blir väl utfört på den tid som bokats och familjen kan slappna av. Efterfrågan på tjänster till hemmet ökar varje år och skapar dessutom nya jobb på arbetsmarknaden.

Städning av hemmet anlitas av många

Tidigare sågs städtjänster främst hos äldre och höginkomsttagare. Med RUT-avdrag för hushållsnära tjänster har fler råd att prioritera mellan ekonomi och fritid. Nu är det snarare behovet än ekonomin som styr vem som anlitar tjänster till hemmet. Hemstädning bokas även av aktiva familjer som hellre lägger tiden på träning och friluftsliv. Med mindre tid hemma och mycket sportutrustning i vägen kan städningen kännas som ett mindre uppskattat träningspass. Barnfamiljer lägger redan mycket tid av de dagliga rutinerna på att röja upp efter vardagen i hemmet. Ibland prioriteras semesterresan bort för att skaffa städhjälp i hemmet och få mer fritid över i veckorna. Familjesituationen och boendet styr hur kunden prioriterar kostnaden för städning och vad som ingår är därför olika mellan familjer och städfirmor.

Så fungerar det att anlita städhjälp i hemmet

Det finns några allmänna tips att tänka på inför bokning av hemstädning.

  • Fundera på vilka behoven är och vad ni önskar få hjälp med.
  • Med RUT-avdrag blir det billigare att anlita hemstädning.
  • Jämför olika städbolag.
  • Välj bland tjänsterna och boka det som är relevant för hemmet.
  • Kunden har ofta möjlighet att välja uppgifter och antal timmar.
  • Grundläggande städning kan bokas varje vecka.
  • Storstädning kan bokas vid behov.
  • Extra tjänster som fönstertvätt och flyttstädning erbjuds ofta som separata tjänster.