Låt ditt barnkalas eller fest bli något utöver det vanliga genom att skapa ett tema. Det kan ge kalaset en tjusning och får ungarna på gott humör. Att ordna ett tema involverar dessutom flera, vilket kan glädja barnen som får vara med och pyssla och bestämma. Här kan du läsa mer om tips på vad du kan använda för att skapa ett originellt kalastema.

Ett tema behöver inte redan vara taget. Det går lika bra att hitta på någon egen blandning som utmärker ert kalas.  Till hjälp går det att finna en mängd utrustning som exempelvis glassmaskiner, popcornmaskiner och chokladfontäner som faller alla i smaken och som förgyller er mat och är stämningshöjande.

tema för kalasHitta rätt tema

Vilket tema du ska välja beror givetvis på vad du och din familj tycker om. Det är också möjligt att välja tema utifrån säsong, såsom Halloween, jul eller blomstertema.  Var lite påhittiga och tänk utanför boxen. Då kan du också spara pengar. Kanske ett agent-tema kan locka. Eller något som verkligen ligger i tiden just nu – ett hållbarhetstema. Om det både kommer killar och tjejer på kalaset, kan det vara kul att ha något som är lite unisex, så att säga.  Spänning och lek är alltid påhejat och glada färger likaså. Om det enbart kommer tjejer respektive killar till festen, så kan det vara bra att anpassa temat efter det. Men det finns givetvis inga regler. Som det lyder i artikeln ovan:

”Det viktiga är att barnen får träffas”

Att stressa upp dem med diverse ting gör bara att alla blir surmulna och går hem med ett otrevligt minne i bakhuvudet.

Satsa på intressant och färgrik mat för de små

När idén till temat har format sig så är det dags att skrida till verket. Det är nu all utrustning och pyssel ska köpas in eller letas upp.  Ett tips är att förenkla det för sig genom att hyra maskiner och på samma gång sätta karaktär på kalaset och maten. Vad sägs om en sockervaddsmaskin? Eller en mjukglassmaskin som trycker ut de mest färgglada glassarna? Mycket kretsar givetvis kring maten och allt snacks, så om det håller hög klass så är det nästan givet att det andra följer samma väg.