I sommarvärmen vill de flesta mer än gärna bjuda in till sommarfest i trädgården för sina nära och kära. Det är lätt att det hela blir stressigt för den som bjuder in, och därför är det viktigt att planera väl för att festen ska bli lyckad och njutbar för alla, inklusive dig själv.

Bjud in familj och vänner på en härlig sommarfest i din trädgård! Du kommer klara kalaset alldeles galant utan överdrivna ansträngningar. Festliga festtillbehör hittar på sajten Partytajm och resten av festplanerandet fixar du med följande smarta tips i åtanke.

Att ha sommarfest för många

Det gäller att göra det enkelt för sig och ofta blir festen större än man kanske tänkt från början, men det går faktiskt att ordna en bra fest ändå utan att köra helt och hållet slut på dig själv. För dig som ska hålla i en stor fest är några tips att bjuda på enkel plockmat och lätta viner på box, självservering är ett genomgående bra tema för festen så att du slipper springa runt. Smart är även att skapa en enkel kylanordning för dryck och att se till att det alltid finns rejält med vatten och alkoholfritt framme, till både barn och vuxna.

”Se till att det finns massor med vatten och annat alkoholfritt att dricka, särskilt om det är hett. Folk blir lite märkliga om de ska dricka sig otörstiga på vin och drinkar”, skriver Aftonbladet i en artikel.

Grillning är a och o

Vad är väl en sommarfest utan grillning? Bra är väl då att man kan grilla nästan vad som helst, läs mer. Ha en grillstation med allt från äpplen till marshmallows där dina gäster kan samlas och grilla det som de är sugna på. 

Yta och lekar

Andra bra tips inför sommarfesten med familj och vänner är att hålla sig till en begränsad yta. Pynta med ljusslingor i träd och höga buskar på några kvadratmetrar och låt resten av trädgården vara för sig själv, tipsar Residence Magazine om. Satsa på mycket sittplatser, kuddar, filtar och trasmattor för att få till rätt känsla. Styr upp enkla lekar som musiklekar, lägg fram kubb krocket och andra trädgårdslära som gästerna kan underhålla sig själva med. Lycka till med sommarfesten!