Är du en av dem som känner att du inte riktigt hinner med vardagen? Många bollar i luften och känslan av att inte räcka till känns nog igen hos många. Genom att planera vardagsbestyr såsom matinköp och matlagning, träningen och annat som du behöver fixa, så kan du få tid över till annat.

I det stora handlar det om att planera din vardag för att hinna mer och få tiden att kännas mer väl investerad. Här ges det råd på hur du kan planera din vardag och slippa vardagsstressen.

Planera matinköp och matlagning

När det kommer till matinköp så finns det flera vägar att gå. En smart sak är att beställa en färdig matkasse som levereras kanske en gång per vecka, eller flera gånger om du har ens stor familj. Jämför olika matkassar på https://www.matkasseguiden.se/. Med dessa kassar slipper du tänka ut en veckomeny. Men om du är av typen som hellre gör detta själv, så fungerar ju det såklart också. Då får du åka till affären, storhandla och planera dina inköp väl för att det ska fungera bra. Gör en veckomeny och gör storkok av olika rätter. Ett smart tips är att till exempel äta fisk på måndagar och kanske sallad på tisdagar och så vidare. På så vid behöver du inte tänka till så mycket när det är dags för middagsplanering.

Hinn med träning

Men hur ska du hinna med din träning? Träna hemma! Det är inte så himla svårt som man kan tro och kräver inte speciellt mycket tid. Träna hemma ca 30 minuter per dag. Golvet är en perfekt plasts för att göra övningar som armhävningar och plankan, tipsar tidningen Hem & Hyra.

Gör ett rutdiagram

Planera smart och med stil. Dela upp hemmets sysslor och gör ett rutdiagram över vad alla ska göra. Det ger en bra överblick. Precis så har familjen Börjesson/Lanner gjort, som Barometern skriver om i en artikel.

Fler tips för att slippa vardagsstress: