Livets pussel kan ibland vara knepigt att få ihop, och det gäller att planera sin vardag för att kunna laga både god och nyttig mat som hela familjen gillar, till och med små barn!

Det går faktiskt att laga bra mat som hela familjen gillar på ganska så kort tid och det går att planera sin vardag utan att ta ut sig helt. Är barnen kinkiga med mat så finns det till och med där knep att ta till.

Vardagspusslet med vardagsmaten

wok

Det är inte alltid helt lätt att veta vad man ska laga när man jobbat, hämtat barn och gjort diverse andra ärenden. Maten ska inte bara gå fort den ska också vara god och nyttigt. Detta pussel med vardagsmaten är inte alltid helt lätt att få ihop, och ett tips är att beställa hem en matkasse. Men sen då, undrar nog många. I en artikel publicerad av Svenska YLE tipsar hushållsrådgivaren Solveig om hur man lagar en hälsosam och god middag till hela familjen på max 30 minuter. Hon menar på att frysen är ett bra verktyg, då man kan förbereda rotsaker och grönsaker och ha där som man enkelt slänger in i ugnen, att ha i en wok eller i en gryta. Sådan mat är väldigt smart att göra på vardagar.

Små barn och mat

Att få de minsta barnen att äta är inte alltid lätt. I Expressen kan man se hur pappan Charles sjunger för sin son och då får honom att äta grönsaker. Ett smart drag, men faktum är att alla barn kan lära sig att tycka om det mesta, det handlar bara om att kämpa med maten. Det tar tid, och det gäller att inte sätta stämpel på sitt barn som kinkig. 

”För att bli matglad behöver man träna på olika sorters mat och ju tidigare man börjar med det desto enklare är det men det är aldrig försent. Tänk på att din attityd kring mat smittar av sig på dina barn”, säger Malin Randeniye till Sveriges Radio.